Tomhet

Buss igen...

Publicerat: 2015-12-08. Taggat:

För två veckor sedan konstaterade jag inför en kollega att jag, med någon resa till T-centralen för vidare transport borträknad, inte åkt buss eller tunnelbana på typ ett år. Cykeln tar mig dit jag behöver inom stan och dessutom gör den det snabbare än de andra alternativen. Men mest av allt beror nog transportvalet på vanans makt. Det känns helt enkelt bekvämare att cykla än att åka tub för att jag vant mig vid det. Insiktsfullt avslutade jag utläggningen med att förklara att: om jag åkte buss i en vecka så skulle det förmodligen kännas bekvämare.

För precis en vecka sedan flög två ekrar ur framhjulet när jag försökte mig på att frakta 30 kg filmutrustning på styret och nu sitter jag i en fullsmockad stadsbuss vid Kungsträdgården och hammrar in det här inlägget i min laptop. Just det, en vecka sedan… Vanans makt, som sagt.

Skammen borde hindra mig från att erkänna att jag spontanhandlade en actionkamera under black friday, men det gjorde jag iaf. En idé jag haft det senaste året är att jag ska spela in en jämförelse mellan olika transportmedel vid samma tid på dygnet med en split screen. Exempelvis en resa mellan Kristineberg till Frihamnen med: MC, buss/tub, bil och cykel t.ex – mest för att göra cykelns överlägsenhet tydlig. Var god påminn mig om jag inte gjort något av idén inom ett halvår.