Tomhet

Avfärd och landning

Publicerat: 2015-12-26. Taggat:

Sju solar

Strålkastarna från flygplatsens landningsbana syns från vårt fönster och lyser som sju solar längs horisonten. Vi kom till hotellet för en halvtimme sedan och Z har redan släckt läslampan.

Flygplanskö

Flygresan var trög. Tog med mig för lite stimuli och fick istället ägna mig åt att iakta människor. Fattar inte hur flygvärdinnorna kan göra vad de gör med ett leende på läpparna – sälja öl och chips i ett öronbedövande oväsen på ett minimalt utrymme, omgivna av halvfulla turister och skrikande spädbarn. Noterade att de har ett hemmasnickrat teckenspråk som gör att de kan kommunicera med personal på andra sidan snacks- och dricka-vagnen. Ett pekfinger mot ögats yttre kant = ice. Vitsigt. Ryan verkar har gått mot en mer avslappnad inställning handbagaget. Jag kämpade på ganska bra igår kväll för att hamna under 10 kg med en ryggsäck, 2.5 kg dator och en kabinväska. Väl på Skavsta var det ingen som varken kontrollerade eller brydde sig.

Temperaturen var den första glada överraskningen som mötte mig när vi klev av planet på Teneriffa. Inte för att det dretvarmt, för det är det inte. Det är hudvarmt, varken kallt eller varmt. Hade Jonas Gardell fått kommentera vädret hade han kanske kallat det “lagom” på ett nedsättande sätt. Om jag själv under pistolhot skulle tvingas bestämma ett klimat för resten av mina levnads dagar så är det här mitt val. Kom ihåg det, pistolhotare.

Los Amigos Hostel är ett plejs för “sköna människor”. Här har någon med begränsad konstnärlig begåvning har fått lite för mycket spelrum på väggarna i huset och toaletten ligger i korridoren. Hade det legat i sydostasien hade det kostat 25 spänn natten. Nu ligger det istället nära Tenerife Sur och kostar 500. Men vad gör väl saker som dessa när vi drar tidigt i ottan imorgon.

God natt!