Tomhet

Ankomsten

Publicerat: 2015-12-27. Taggat:

Soluppgång längs landsväg

Midjeväskehippiesarnas frukostfantasi var som väntat begränsad. Vi klämde två formfranskeskivor med stenhårt margarin och inplastad ost innan vi promenerade ut till motorvägen i soluppgången. Bussen kom i tid, men nådde slutdestinationen Los Christianos 15 minuter för sent vilket gjorde att vi missade båten och fick hoppa på nästa.

Damen som körde bussen över bergen från San Sebastián till Playa de Santiago var om möjligt galnare än hon som körde taxin till hotellet igår. De bottenlösa stupen hindrade henne inte från att stampa minibussens gas i botten på de slingriga bergsvägarna. La Gomera är vandrarnas ö. Vid varje busshållplats ser man folk i blandade åldrar med funktionskläder, vandringskängor och stavar.

Playa de Santiago känns vid en första anblick så jävla rätt. “Laidback vibe”, som många av resesajterna beskriver stället, är en lätt underdrift. Här finns fem restauranger, en järnaffär, tre snabblivs, en liten strand och få turister.

Plaza del Carmen

Vid plaza del Carmen känner man en lätt havsbris från atlanten. Ett gäng klädsamt brunbrända herrar hänger vid en grupp trädgårdsmöbler i plast och spelar brädspel och yorkshireterriern Ninjo springer runt och skäller på främlingar och markerar revir på uteserveringens stolar. Förut var jag sur och tvär, kanske kan jag trivas här, som bob hund sa