Tomhet

Bland molnen

Publicerat: 2015-12-31. Taggat:

Z på bergets rand

Vi fortsätter med varannan dag vila och varannan dag vandra. Det verkar vara en vinnande metod för asfaltsvana stadsbor. Vid lunchtid (kl. 13.45) tog vi bussen till Jerduñe och gick tillbaka till Playa de Santiago. Den sträckan tog ungefär fem timmar. Hade jag inte stannat var tjugonde meter och ropat “JAG MÅSTE TA EN BILD!!!” hade det förmodligen gått på tre. Under de timmarna hann vi se fyra människor och en naken hippie som utförde en ritual uppe på en avlägsen bergstopp.

Z på berget

Jag älskar vyer men ogillar höjder. Idag har jag en god dos av de båda. Om vi börjar med vyerna så är de utan tvekan bland de finaste jag sett i mitt liv. På www snackas det om att spåren längre från vårt hem kan vara finare, hur det är möjligt har jag svårt att förstå. Vad beträffar höjderna har jag på några ställen halvpaniskt lutat mig åt vänster mot bergväggen och tänkt: “två snedsteg till höger och du är toast”.

Mat i återförslutningsbar påse

Mat i återförslutningsbar plastpåse är det nya svarta. Här ovan kan ni beskåda dagens lunch, en helt vanlig pastasallad med tonfisk och vita bönor. Tänk att något så ordinärt kan se så grisigt ut. Bilden av kvällsmackan bestående av fullständigt pulveriserat rågbröd med ingeggad Philadelfiaost stannar på min hårddisk. Någonstans måste gränsen dras en nyårsafton, det här är ju ändå en blogg med ambitioner.

En av stränderna nära Playa de Santiago

Angående nyårsafton. När vi vandrade in i Playa de Santiago hade solen just gått ned och de flesta restaurangerna var stängda. Några ensamma män strök längs strandpromenaden med händerna vilande bakom ryggen. Hemma i lägenheten kunde vi höra hur ungarna på gatan började gå loss med pyrotekniken.

Vi lagade en god måltid, med tanke på förutsättningarna, och snaskade oregos, fikon, kokosgodis och getost med digestive till efterrätt. Vid tolvslaget gick vi upp på taket till vårt hus. Där uppe låg en tysk och en kanadensare i varsin solstol. Ganska snart visade sig att de bor tre stationer från vårt hem i Stockholm. Sjukt.