Tomhet

De dimhöjda bergens turister

Publicerat: 2016-01-03. Taggat:

Som en liten uppvärmning började vi dagen med att bestiga den 1500 meter höga Alto de Garajonay. Eller ja, vi tog bilen till en närliggande parkering och gick en tjugo minuters promenad till toppen och gick tillbaka igen. Planen var att gå ett längre spår i området kring toppen, men vi avbröt då det såg ganska trist ut. En stor skogsbrand härjade ön 2012 vilket gjorde att 20% av parken brann upp och den här delen drabbades hårt.

La Vista i El Cedro

La Vista i El Cedro

Istället åkte vi till El Cedro som ligger i en annan del av parken. Ett bra val visade det sig. Som en hägring uppenbarade sig restaurangen La Vista i dimskogen. Panikhungern stillades med en oerhört välsmakande get. Till efterrätt kom det dåliga samvete. Vi som sett så många snela getter på ön.

Växt i Garajonay

Z i Garajonay

Vandringsspåren på ön upphör aldrig att förvåna. De är välunderhållna, tydligt skyltade och nås nästan alltid med kollektivtrafik. El Cedro tar dock uppstyrdhetspriset. Här finns rastplatser med bord och bänkar, broar över bäckarna och återvinningsstationer. Med uppstyrdheten kommer också folkmassorna (eller så var det kanske tvärtom). Från att mellan Jerduñe och Playa de Santiago vandrat i timmar utan att ha sett en själ, till att nästan ständigt se ryggen på någon annan. Vid El Cedro uteblev de grandiosa vyerna. Trädporr, dimma och mossa kom dock i överflöd.

Imorgon ska vi upp i ottan och återlämna bilen, så i brist på tid avslutar jag med att bomba med några bilder från El Cedro och Alajeró som vi passerade på vägen hem.

-

-

-

-

-