Tomhet

Permobilparty

Publicerat: 2016-01-06. Taggat:

Full English Breakfast på Playa de Las Vistas

I sjubussen som går från Playa de Santiago luktar det avlägsnad spya. Det kommer inte som en överraskning att det sker en och annan uppkastning längs serpentinvägarna på La Gomera. Morgonens chaufför kör dock både på rätt sida av vägräcket och hastighetsgränsen.

I San Sebastian klämmer vi varsin macka på ett kafé. Jag väljer en med getost och får macka med endast getost och bröd. Efter rigorösa passkontroller på Fred Olsen-färjan från San Sebastian når vi Los Christianos på Teneriffa. Vid Playa de Las Vistas, som ligger precis intill färjeterminalen, väntar en helt annan värld den den vi just kom från. Här kan man avnjuta full english breakfast, betala för skugga (solstolar) och dessutom hyra permobiler.

Reklamblad för skandinaviska utflykter

Permobiluthyrning är förstås en bra grej om man har svårigheter att gå. Det är också en bra grej om man är så förslappad att man inte orkar förflytta sig mellan barstolen och solstolen. På gågatorna drar inkastarna i oss och försöker desperat gissa nationalitet för att anpassa sina säljfraser. Till slut ger vi upp och går till Burger King.

Sista kvällen på resan bor vi på samma ställe som vi bodde första natten. På Los Amigos är det hemtrevlig stämning. Två tjejer står och lagar en punkgryta i köket och i trädgården sitter folk och pillar med sina smartmobiler.

Promenad mot mataffären i Los Abrigos

Vi tar en promenad in mot byn i solnedgången och hittar en matbutik där vi bunkrar inför flygresan. I charkdisken beställer jag resans sista getost.