Tomhet

Bros of Trump

Publicerat: 2016-03-24. Taggat:

Fyfan vad gött. Känns som en evighet sedan jag var en skam för samhällskroppen. Idag spenderade jag större delen av förmiddagen med att förbereda mig för den framtida världsordningen och undergången genom att kolla på Trump-tal och lyssna på bro-country. Jag klev sedan upp ur sängen kl. 14.30 och vältrade mig i torkad mango.

Trumps tal är fängslande. Han är kontroversiell, inkorrekt och stundtals bara vidrig. Han är också innehållslös och stapplar på orden, upprepar sig och slår den ena logiska kullerbyttan efter den andra. Dock tappar han aldrig ansiktet. In i talens sista minut levererar han även de mest banala resonemangen med fullständig övertygelse.

Trump formulerar i grunden ett problem: det politiska systemet är rakt igenom ruttet och korrupt. Han vet, för han har sett det från insidan. Den strategiska frispråkigheten verkar räcka långt, för han erbjuder sedan inte en enda jävla realistisk lösning på problemet. Trump är synonym med ekonomisk framgång, något jag inser är högt aktat där borta. Lockelsen är förstås att få se en riddare i glänsande rustning rida in och rädda landet från moraliskt och ekonomiskt förfall. För om han nu är så sataniskt framgångsrik i affärer, varför skulle han inte kunna få landets ekonomi på fötter och göra Murica great again?

När allt känns piss så tenderar den mest omvälvande förändringen att bli den mest lockande. Det är inte omöjligt att han kammar hem skiten.